נפגשים בשביל ישראל

מסע חווייתי של שיח, התחדשות וזיכרון

מסע 2024 הסתיים בהצלחה.

מסע "נפגשים בשביל ישראל" הוא מסע חוויתי של התחדשות, שיח וזיכרון בנופי הארץ ובשאלות העומק של החברה הישראלית, ומטרתו ליצור מפגש ולהוביל שיח על סוגיות בוערות בחברה הישראלית מתוך תפיסה פלורליסטית, שמאפשרת ללוקחים חלק בו ללמוד, להקשיב ולהשמיע, לעורר השראה, לפגוש את השונה ולמצוא את המאחד.

המסע השנה צעד תחת הכותרת: ואיך נדע אם יש תקווה? שכשנבוא!

לתוכנית המסע =>

המשך קריאה ←

השנה המסע יהיה עוגן של תקווה וריפוי, בסימן הושטת יד לקהילות הרבות שפונו מבתיהם עם פרוץ המלחמה, חלקן אחרי סבל וחורבן נורא. בלב התוכנית תעמוד השאלה איך בונים יחד מחדש את החברה הישראלית כחברה ערכית ומתוקנת הראויה לצו המוסרי שהשאירו כל הנופלים, ובהם קורבנות האסון הכבד שפקד אותנו ב-7.10.

נצעד עם א/נשי הקהילות מהקיבוצים, המושבים והערים שפונו ו/או נפגעו, ועם הקהל הרחב, לזכר הנופלים והנרצחים, למען הקהילות, למען החטופות והחטופים ולמען עתידנו.

מיזם "נפגשים בשביל ישראל" הוקם על-ידי עמותת אב"י לזכרו של סמ”ר אבי אפנר ו-72 חבריו שנפלו באסון המסוקים, בדרכם לפעילות מבצעית בלבנון. מדרשת חנתון בחרה להיות הבית המקצועי והחינוכי לתוכנית "נפגשים בשביל ישראל" ולהובילו, במטרה להרחיבו, להעמיק את השפעתו על החברה הישראלית ולהבטיח את מימוש חזונו.

עקרונות המסע

  • המסע נמשך כ-60 יום, בין החודשים פברואר לאפריל, לאורך שביל ישראל. ניתן להצטרף למסע כולו או במהלכו, מדי יום. להרשמה
  • למסע מעטפת לוגיסטית מסודרת ומקיפה, וההשתתפות במסע כרוכה בתשלום סמלי.
  • למסע תוכנית חינוכית סדורה, הכוללת לימוד יומי, מפגש עם אנשי אקדמיה וחינוך, רבנים, מנהיגי ציבור, אנשי עשיה ואנשי רוח. כל זאת לאור נושא שנתי הנבחר לכל מסע, מדי שנה.
  • במסע כלולים ציוני דרך ביישובים ומקומות מחוץ למסלול עצמו ומתקיימים אירועים בהתאם ללוח השנה העברי לקראת חגים, מועדים ושבתות.
  • המסע כולל ימי התנדבות עם אוכלוסיות מיוחדות.

מסגרת המסע

מסע 2024 התקיים בהתאמה למצב הביטחוני ולהנחיות פיקוד העורף, ללא לינת שטח ועם אפשרויות לינה במרחבים מתאימים ביישובים או במרכזי שדה ויער של קק"ל. המסלולים הותאמו לאזורים בטוחים.

יום במסע

  • טקס בוקר: כל יום נפתח בטקס קצר לפני היציאה לדרך, ובו היכרות קצרה עם ההולכים היום במסע, ציון הנופלים שלזכרם מוקדש מסלול ההליכה היומי, ברכת היום והסבר קצר על המסלול ועל הנושא היומי.
  • לימוד יומי: עצירה ללימוד בקבוצות מעורבות. הלימוד, שנמשך כ-45 דקות, נועד לאפשר מפגש ושיחה בין המשתתפים במסע, על בסיס מקורות קצרים, הקשורים לנושא השנתי של המסע.
  • מפגש יומי: בסוף כל יום נפגש עם דמות שמייצגת עמדה או שאלה מרכזית שמעסיקה את החברה הישראלית. ניפגש עם אנשי אקדמיה וחינוך, רבנים ומנהיגי ציבור, אנשי רוח ותרבות, עיתונאים ואמנים, פעילים חברתיים, קהילות ומפעלים חברתיים שהשפיעו ותרמו לחיינו מאז קום המדינה.
  • ציוני דרך: במהלך המסלול נעצור מדי פעם בישובים או אתרים, ניפגש עם אנשים ונשמע את סיפורי המקום.
  • אירועים: במהלך המסע מתקיימים מספר אירועים מיוחדים, כמו: פורים, יום בירושלים, יום נגיש בפארק הירקון, קבלת שבת ליד הנחל ועוד.

 

נהלים ומידע

  • שעת יציאה בין 06:30-07:00, יש להתעדכן באתר מדי יום.
  • שעת סיום 16:00-17:00. ביום שישי 3 שעות לפחות לפני כניסת השבת.

 

באחריות צוות המסע:

  • מאבטח וחובש
  • החזרת הנהגים לרכבם
  • השלמת מים
  • הסעת הציוד הכבד לצועדים שנשארים ללינה

 

באחריות המשתתפים:

  • ביטוח אישי והרשמה מסודרת
  • הגעה לנקודת התחלה ויציאה ממנה, אפשר להגיע ברכב, יש הקפצת נהגות/ים בסוף המסלול היומי. מוזמנים גם להשתמש בקבוצת הטרמפים המיועדת למסע בפייסבוק.
  • יש להגיע בנעלי הליכה מתאימות (בשום אופן לא קרוקס וסנדלים!)
  • אוכל לכל היום ומים - 3 ליטר לפחות.

לוח הזמנים (לחצו על התמונה לקבלת הפרטים)

צילום מסך 2024-01-23 161053.jpg

להרשמה לחצו כאן

מטיילים מספרים

אליסה סבדנר:
"זו השנה השנייה שאני לוקחת חלק במסע. בתור ציונית שעלתה מארצות הברית לפני כחמש שנים, לפעמים אני צריכה את הרגעים האלו להזכיר לי למה אני פה, ו'נפגשים בשביל' הוא אחד מהם. 'נפגשים בשביל ישראל' הוא עבורי הוכחה שהציונות עדיין חיה בארץ ושעדיין יש אנשים שמבינים בערכים עליהם המדינה קמה".

עדנה ביתן:
"פתאום עושים אתנחתא לדיון, שנראתה לי מוזרה ולא קשורה. מה לי ולדיונים פילוסופיים, עם אנשים שאני לא מכירה, מגילאי 8 ועד 80, ממגזרים שאין לי שום דיבור איתם ובעיקר שום רצון או צורך לדיבור. מה אני אגיד? כמה הזוי ככה מרתק, גורם לחשוב, להכיר ולהתקרב. בחיי, קירוב לבבות אמיתי, לא בדיבור על משהו, אלא תוך כדי הדיבור עצמו קורה הדבר – מחיצות נופלות, מתגלים אנשים נפלאים עם ערכים ואכפתיות, שלפחות כתל אביבית, הייתי בטוחה שפסו מן העולם מזמן".

מאיה בייטנר:
"אחרי השביל הראשון בו צעדתי אתכם נפקחו עייני והמשכתי במסע חיפוש מעמיק, לעיתים לא קל, אל עבר זהותי. כל מה שעשיתי מאז עשיתי בהשראת המסע, וכל הזמן בחיפוש מתמיד, שואבת כוחות מהמרחב שפרש לפניי המסע, בו אני יכולה להיות פשוט אני ולחפש בצלילות. תודה לכם, על כך שהיום אני יכולה לכאוב את כאבם של אחרים, שהם חלק ממני, ואני חלק מהם, ואנחנו חלק מאותו שלם גדול ועצום שנקרא עם ישראל. אני רואה את השביל שהתחלתם להתוות ועודכם מתווים כתיקון עולם, ממש ככה ובלי להרגיש טיפה של הגזמה".

אריאל אלטמן:
"אני נוטה לדמות את הקשר ביני ובין הארץ לקשר זוגי בין איש לאשה. כשם שזוגות עושים דברים משותפים שמחזקים את הקשר בינם, כך גם אני וארצי זקוקים לפעילות משותפת שתחזק אותנו. לי באופן אישי היה איזשהו משבר עם זוגתי - ארץ ישראל בתקופה האחרונה, והמסע הזה היה ה"סדנה לזוגות בקשיים" בשבילי. זה היה פשוט הדבר הכי מתאים, בזמן הכי נכון בשבילי לעשות אותו. 'מסע מוצלח לא מסתיים לעולם – הקילומטרים כן. אך הזמן נשאר חקוק בתוכך – הופך לחלק ממך. בסוף המסע אינני מרגיש מנצח, אלא יותר אסיר תודה – כאילו שהדרך עברה בתוכי ולא אני בתוכה'. אז באמת תודה רבה על החוויה העצומה ונתראה בשבילים".

למידע נוסף על "נפגשים בשביל ישראל": https://www.avi-beshvil-israel.org.il/